Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр зайнятості

П'ятниця, 25 вересня 2020, 16:00

У серпні на Львівщині на 21% зросла кількість вільних вакансій

Центр зайнятості

Станом на початок вересня у області кількість вільних робочих місць становила 4,7 тисяч.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 1 вересня, кількість вільних робочих місць і вакантних посад, заявлених працедавцями до служби зайнятості, становила 4,7 тисяч.

Порівняно з початком серпня число пропозицій на працевлаштування зросло на 21%, зокрема у галузі освіти – у 8 разів, на підприємствах з водопостачання, каналізації, поводження з відходами – удвічі, у сфері мистецтва, спорту, розваг та відпочинку – на 62%, у сільському господарстві – на 36%,у закладах, що займаються тимчасовим розміщуванням та організацією харчування, – на 29%.

На початку вересня найбільше вакансій було для швачок (розмір пропонованої заробітної плати в середньому становив 8,4 тис грн), слюсарів з експлуатації та ремонту підземних газопроводів (6,6 тис грн), монтерів кабельного виробництва (8,8 тис грн), електромонтерів з експлуатації розподільних мереж (12,4 тис грн), монтерів колії (8,9 тис грн), закрійників (9,5 тис грн).

Також затребуваними залишаються робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин:водії автотранспортних засобів (7,2 тис грн), оператори автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок (10,6 тис грн), водії трамвая (15 тис грн), водії тролейбуса (15 тис грн), контролери-приймальники (10 тис грн), оператори розкрійного устаткування (10 тис грн).

Крім того, працедавці запрошують на роботу фахівців: сестер медичних (5 тис грн), вихователів (5,1 тис грн), бухгалтерів (7,4 тис грн). Також в області бракує некваліфікованих працівників: двірників (5,1 тис грн), підсобних робітників (5,6 тис грн), прибиральників службових приміщень (4,6 тис грн) та ін.

Нагадаємо, станом на початок вересня у області визнали безробітними 51,1 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.