Петро Яцишин,  20 жовтня 2020

Безсоромна дупілка сколівського Романишина

Микола Романишин

Цікавезна діяльність голови Сколівської районної ради Миколи Романишина.

"Не бавтесь в демократію, партія вирішила – головою буду я, а ваші голоси все одно нічого не варті". Саме з такої промови розпочав свою передвиборчу кампанію один з десяти кандидатів на голову Сколівської ОТГ – Микола Стефанович Романишин, голова Сколівської районної ради, 1962 року народження. Він, до речі, найстарший кандидат на цю посаду, і тому досить часто у місцевих соцмережах його називають неполіткоректним ейджизмом "старий маразматик".

Для цього кандидата цілком характерним є використання адміністративного ресурсу у своїй діяльності, а саме: використання службових приміщень для передвиборчих нарад та службового автомобіля. Про останнє, до речі, як стало відомо з поінформованих джерел, вже написали заяву у компетентні органи.

Романишин є висуванцем політичної партії "Європейська Солідарність", однак як свідчить відео вище, пан Микола Романишин просто віджав партію, а людей, які працювали на її користь, просто вигнав. Якщо поглянути на історію трудової діяльності Миколи Романишина, то для нього не має жодної різниці штаб якої політичної партії очолювати (Християнсько-Демократичний Союз, ВО "Свобода", ЄС тощо), адже головне керувати. І тому так обурює волелюбних мешканців майбутньої Сколівської ОТГ, а найбільше працівників бюджетної сфери, передвиборча фраза пана Романишина епохи Радянського Союзу: "головою буду я незалежно від вашого голосування, а на ваше місце я людей вже маю".

Вочевидь, пан Романишин неособливо любить славну Сколівщину та його мешканців, оскільки чомусь мешкає з сім'єю у місті Львові, а тому щодня за кошти громади їздить на службовому автомобілі на роботу як на заробітки до мальовничого Сколе. А справжньою є істинна одна: "де людина мешкає – про цей край вона і дбає".

Згідно дослідження з сайту dyvys.info Микола Романишин у 2018 році отримав майже найбільшу заробітну платню з усіх голів районних рад Львівської області, в розмірі понад 480 тисяч гривень, і це за найменшої чисельності мешканців району.

Звісно, що в 2019 році пан Романишин отримав ще більшу заробітну платню (526 074 гривень). Цікаво, що навіть автоматичний аналіз сайту declarations.com.ua під час подання Миколою Романишиним декларації за 2019 рік вказав на те, що: "активи в 10 разів перевищують доходи".

Не соромиться пан Романишин й лобіювати в призначеннях на посади в бюджетну сферу на керівні посади своїх родичів, зокрема, свого заступника пану Дупілку. Саме через такі його осоружні дії депутати Сколівської міської ради скерували відповідне звернення на його ім'я.

Неодноразово в ЗМІ можна зустріти інформацію про те, що Микола Романишин придбав статки більші, ніж його офіційні заробітки. Дуже часто пан Романишин зазначає на зустрічах з громадою, що маєтків в нього небагато, а у Львові за власні кошти він збудував лише невеличку хатинку на вулиці Погулянка 5. Однак цей будинок має скромних шість поверхів, а його кошторисна вартість сягає майже 50 мільйонів гривень.

фото: azuz.org.ua

Після наведених таких фактів святої скромності сколівського кандидата варто висвітлити й справжні статки сім'ї Миколи Романишина, які можна відшукати у відкритих джерелах.

Так, Микола Романишин є власником двох квартир у Львові (площею відповідно 209,7 кв.м. та 49,6 кв.м.), житлового будинку площею 228,1 кв.м., двох земельних ділянок площею 0,25га та 0,1га, а також паркомісця.

Його дружина, Ольга Романишин, є власницею двох квартир у Львові (74,5 та 75 кв.м.), чотирьох нежитлових приміщень у Львові (95,5 кв.м., 135,7 кв.м., 103 кв.м. та 56 кв.м.), будинку в Жидачівському районі (133 кв.м.), земельної ділянки у Львові (0,1 га).

Його дочка, Світлана Романишин (35 років) є власницею двох квартир у Львові (69,7 та 75,3 кв.м.), трьох квартир у Луцьку (91,4 кв.м, 37,8кв.м та 86,9кв.м.), двох земельних ділянок у Львові (0,229га та 0,228га,) двох земельних ділянок у Луцьку (0,0076 га та 0,05га), однієї в Київській області (0,1га), житлового будинку в Луцьку (166кв.м.), стоматологічного кабінету в Луцьку та паркомісця у Луцьку.

Його дочка, Олеся Романишин (25 років), є власницею чотирьох кварти у Львові (58,5кв.м., 70,8кв.м., 120,2кв.м., 83,5кв.м.,), а також паркомісця.

Відразу помітно, як пан Микола Романишин любить нашу Сколівщину.

фото: 4studio.com.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.