Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Центр соціальних ініціатив "Атом"

Понеділок, 19 жовтня 2020, 17:45

Львівські активісти записали інструкцію для виборців із вадами зору

Центр соціальних ініціатив "Атом"

Львівські активісти записали інструкцію про правильне заповнення виборчого бюлетеня для виборців із вадами зору, а також літніх людей, які потребують допомоги сторонніх.

Львівські активісти записали жіночим і чоловічим голосом інструкцію з порадами про те, як правильно заповнити виборчий бюлетень, щоб проголосувати на місцевих виборах.

Про це повідомила громадська організація "Центр соціальних ініціатив "Атом".

"Голосову інструкцію з порадами (аудіоподкаст) створили для виборців із вадами зору, літніх людей, які потребують допомоги сторонніх, щоб правильно заповнити виборчий бюлетень та проголосувати на місцевих виборах, – наголосила виконавча директорка ГО "Атом" Ольга Шалайська.

Аудіоподкаст роз'яснює особливість виборчих бюлетенів із виборів депутатів обласної, районної рад, а також депутатів територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше.

Виборчий бюлетень виглядатиме так: у першій колонці ліворуч розміщено список партій, поряд зі списком – колонка порожніх квадратів та колонка квадратів із трафаретом для написання цифр як на поштових конвертах. Праворуч розміщена колонка, в яку вписано за номерами прізвища кандидатів у депутати від партій. Саме ця колонка свідчить про те, що списки відкриті.

Щоб проголосувати правильно, потрібно ознайомитися зі списком партій. У  порожньому квадраті навпроти назви політичної партії, яку обрали, зробити позначку "плюс" або іншу, а у квадрат із нанесеним трафаретом вписати номер кандидата у депутати від тієї самої партії, яку підтримали. Прізвища кандидатів та їхні номери розміщені в останній колонці.

"Навіть якщо номер кандидата в депутати не вдалося вписати чітко за трафаретом, не варто хвилюватися. Ваш вибір все одно зарахують, якщо всі символи можна буде розпізнати", – пояснив член Львівської ТВК Микола Щур.

Виборцям літнього віку, з вадами зору, інвалідністю рекомендується приходити на голосування у супроводі іншого виборця. Члени виборчої комісії та спостерігачі не мають права допомогти виборцю при голосуванні.

Проєкт зі створення аудіоподкастів підтриманий програмою "Громадське здоров'я"  Міжнародного фонду "Відродження".

Аудіоподкасти розміщені за посиланням у відкритому доступі

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.