Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ТВК

Середа, 21 жовтня 2020, 10:20

Домажирівська ТВК планує незаконно поновити трьох депутатів сільради

ТВК

Сьогодні трьох депутатів Домажирівської сільради, яких позбавили мандатів ще у січні, плануюють поновити у повноваженнях.

Про це повідомляє ГО "Опора".

Сьогодні у Домажирі має відбутися засідання Домажирської сільської ради, на якому палнують зачитати рішення Домажирівської сільської ТВК в оновленому складі про скасування рішень виборчої комісії попереднього складу, згідно з яким у січні цього року комісія позбавила мандатів трох депутатів – Петра Колодія, Романа Бігуна та Назарія Горбачова.

За даними "Опори", основним аргументом групи виборців, які ініціювали процес позбавлення мандатів цих депутатів, було неналежне виконання ними депутатських обов’язків, а також участь у прийнятті рішень щодо відчуження землі у селі Зелів, які стосувалися членів їхньої родини.

"Виглядає на те, що з великою ймовірністю ці депутати повернуться до виконання своїх депутатських обов’язків... Після того, як Домажирівська сільська ТВК позбавила депутатів мандатів усі троє цілком логічно подали позовні заяви до Львівського окружного адміністративного суду для оскарження цього рішення. Проте суд триває вже пів року і досі навіть не перейшов до розгляду по суті. Через це паралельно було запущено іншим сценарій з анулювання рішення Домажирівської ТВК у старому складі, який непрозорий, сумнівний з точки зору законності прийняття рішень та ознаками політичної корупції" – наголосили у "Опорі".

Зокрема, Яворівська районна ТВК 29 березня прийняла рішення про заміну 7 або 5 членів Домажирівської сільської ТВК (загальний склад комісії 11 або 10 членів). Це рішення так і не було оприлюднено, документи були оформлені неналежним чином.

"Нещодавно стало відомо, що Домажирівська сільська ТВК в оновленому складі прийняла рішення про скасування усіх рішень комісії попеденього складу щодо побавлення депутатаських мандатів Петра Колодія, Романа Бігуна та Назарія Горбачова. Для цього вони раніше подали оголошення в газету про те, що виборча комісія втратила печатку і на цій підставі виробили нову печатку, якою завізували своє рішення, яке викликає багато питань щодо законності. Дане рішення також неоприлюднене і викликає багато сумнівів щодо його правомірності. Таким чином фактично сьогодні існує дві різні комісії Домажирівської сільські ТВК, що стало результатом іншого заплутаного та сумнівного рішення Яворівської районної ТВК" – йдеться у повідомленні.

Додамо, у червні Варіанти уже писали про політичні та екологічні скандали у селі Зелів Яворівського району в статті "Домажирські скандали у Зелеві".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.