Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЦВК

Українське радіо

Середа, 5 липня 2023, 11:17

ЦВК визначила дедлайн для Львівської обласної ТВК

ЦВК

Львівська обласна ТВК має обрати депутата Львівської обласної ради від Української Галицької Партії до 21 липня. 

Центральна виборча комісія задовольнила скаргу Львівської обласної організації політичної партії Українська Галицька Партія на бездіяльність Львівської обласної територіальної виборчої комісії щодо заміщення депутата Львівської обласної ради, який склав повноваження.

Про це повідомила пресслужба ЦВК. 

ЦВК визнала протиправною та такою, що порушує виборчі права громадян, бездіяльність Львівської обласної ТВК і зобов'язала її не пізніше 21 липня 2023 року прийняти рішення про обрання наступного за черговістю кандидата в депутати від Української Галицької Партії.

ЦВК також наголосила на необхідності неухильного дотримання законодавства України членами Львівської обласної ТВК у ході реалізації своїх повноважень.

Експерт Руху Чесно Тарас Радь у коментарі зазначив, що обласна ТВК має до 21 липня прийняти рішення про визнання обраним депутатом Львівської обласної ради Назарія Островського. Водночас це рішення не поширюється на аналогічну ситуацію з іншими трьома "підвішеними" мандатами – Григорія Козловського, Миколи Седіла і Володимира Квурта. Для цього партія Європейська Солідарність також має оскаржити бездіяльність ЦВК.

"Маю великий сумнів, що Львівська обласна ТВК буде спроможна виконати цю вимогу ЦВК з тих самих причин, що й раніше – ручного керування зі сторони ЛОВА і блокування спроможності комісії приймати рішення. А тому найбільш ймовірно цим рішенням ЦВК створює правові передумови для того, щоб ставити питання про розпуск діючого складу Львівської обласної ТВК", – написав він. 
 
Нагадаєм, що за результатами місцевих виборів 25 жовтня 2020 року, Українська Галицька Партія отримала 6 мандатів у Львівській обласній раді. У травні Європейська Солідарність та Українська Галицька Партія звернулися до Максима Козицького з вимогою розблокувати роботу Львівської обласної ТВК.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.