Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фальсифікат

lv.npu.gov.ua

Понеділок, 28 грудня 2020, 12:34

Мешканців Львівщини викрили в роботі підпільного цеху з виготовлення фальсифікованих цигарок

фальсифікат

Львівські поліцейські ліквідували підпільне виробництво тютюнових виробів з місячним оборотом у 60 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Слідчі управління поліції Львівщини викрили підпільний цех з виробництва тютюнових виробів у Чернігівській області, у якому контролювали процес та видачу товару троє мешканців Львівщини.

Як встановили правоохоронці, організував підпільне виробництво мешканець Сумської області.

"Він особисто контролював діяльність свої довірених осіб, забезпечував безперервне постачання сировини до цеху та контролював процеси виготовлення цигарок та збуту. "Допомагали" організатору слідкувати за діяльністю підпільного виробництва троє мешканців Львівщини. Цех працював у закритому режимі, а на тютюнову продукцію наліплювали підроблені марками акцизного податку. Виготовлена продукція реалізовувалась через мережу гуртової та роздрібної торгівлі, як у різних регіонах України, так і за межами країни" – наголосили у поліції.

Виробничі потужності дозволяли виготовляли до 1,6 мільйона пачок цигарок щомісяця, від збуту яких зловмисники отримували майже 60 мільйонів гривень.

За результатами обшуків, які відбулися 24 та 25 грудня, поліцейські вилучили продукції та обладнання на 20 мільйонів гривень: понад 234 тисячі пачок цигарок з логотипами українських та іноземних товаровиробників готових до збуту, 309 тисяч пачок із заготовками для цигарок з фільтром без тютюну, 700 мішків та коробок з тютюном, матеріали для пакування, а також спецобладнання та 20 мобільних телефонів.

Наразі вирішується питання про повідомлення організаторові та його спільникам про підозри за ч. 3 ст. 28 ст.ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.