Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Юрій Вербицький

pravda.com.ua

П'ятниця, 16 квітня 2021, 12:29

У справі викрадення Луценка та Вербицького з'явився новий підозрюваний

Юрій Вербицький

У справі про викрадення і катування активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького оголосили підозру ще одній особі, її взяли під варту.

Про це повідомив Офіс Генерального Прокурора.

Генпрокуратура встановила ще одну особу, яка брала участь у викраденні, незаконному позбавленні волі та катуванні активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

"Громадянин, діючи в складі групи, до якої також входили члени злочинної організації, 21 січня 2014 року викрав з приміщення Олександрівської клінічної лікарні міста Києва учасників акцій протесту Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, а в подальшому, після вивезення потерпілих до лісу, взяв участь у їх незаконному позбавленні волі та катуванні" – йдеться у повідомленні.

Йому повідомили про підозру у катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, викраденні та незаконному позбавленні волі двох осіб, що спричинило тяжкі наслідки – смерть людини, а також незаконному перешкоджанні проведенню зборів і мітингів.

Підозрюваного взяли під варту у залі суду. Наразі тривають заходи щодо встановлення всіх обставин злочинів та осіб, що їх вчинили.

За вчинення цих злочинів до кримінальної відповідальності вже притягнуто 15 осіб, стосовно 6 з них справи розглядаються судами, у тому числі щодо 2 заочно, 9 осіб оголошено в розшук.

Нагадаємо, торік слідчі завершили досудове розслідування щодо вбивства активіста Євромайдану Юрія Вербицького. 10 березня минулого року правоохоронці затримали учасника цієї організації, підозрюваного у викраденні та катуванні активістів і умисному вбивстві Юрія Вербицького, а наприкінці березня – другого підозрюваного.

Додамо, 1 грудня 2014 року на фасаді львівської школи № 27, було урочисто відкрито меморіальну дошку, присвячену Герою України Юрію Вербицькому.

Юрій Вербицький (1963-2014), навчався у СШ № 27. Активіст Євромайдану, був викрадений разом з Ігорем Луценком невідомими 21 січня 2014 року і вбитий після катувань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.