Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Юрій Вербицький

pravda.com.ua

Вівторок, 25 серпня 2020, 10:31

Правоохоронці завершили справу щодо вбивства Вербицького

Юрій Вербицький

Слідчі завершили досудове розслідування щодо вбивства активіста Євромайдану Юрія Вербицького.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо двох осіб, підозрюваних в участі у злочинній організації, які 21 січня 2014 року викрали активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького з Олександрівської клінічної лікарні Києва, катували їх і вбили Вербицького.

Вони підозрюються у:

- незаконному позбавленні волі або викраденні людини, вчиненому організованою групою (ч. 3 ст. 146 КК України);

- створенні, керівництві злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участі у ній (ч. 1 ст. 255 КК України);

- незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій (ст. 340 КК України).

"Один із фігурантів також підозрюється в умисному вбивстві викраденої людини, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 115 КК України), катуванні, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 КК України), підробленні документів та їх використанні (4 ст. 358 КК України), службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України)" – йдеться у повідомленні.

Наразі підозрювані перебувають під вартою, а обвинувальний акт скерують до суду.

Нагадаємо, 10 березня правоохоронці затримали учасника цієї організації, підозрюваного у викраденні та катуванні активістів і умисному вбивстві Юрія Вербицького, а наприкінці березня – другого підозрюваного.

Додамо, 1 грудня 2014 року на фасаді львівської школи № 27, було урочисто відкрито меморіальну дошку, присвячену Герою України Юрію Вербицькому.

Юрій Вербицький (1963-2014), навчався у СШ № 27. Активіст Євромайдану, був викрадений разом з Ігорем Луценком невідомими 21 січня 2014 року і вбитий після катувань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.