Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

швидка допомога

Середа, 26 травня 2021, 11:16

МОЗ визнало інформацію про час прибуття бригад екстреної допомоги непублічною

швидка допомога

Міністерство охорони здоров'я не надало інформацію про час прибуття бригад екстреної допомоги, пославшись на те, що дані системи "Централь 103" наразі не є публічними.

Про це повідомив виконавець запиту Варіантів до Міністерства охорони здоров'я щодо системи "Централь 103".

Дані системи наразі не є публічними, оскільки їх передають в розпорядження НСЗУ. Інформацію про час прибуття бригад екстреної допомоги можуть оприлюднити протягом місяця – повідомили в коментарі.

"Згідно пункту 1 статті 1 Закону України "Про доступ до публічної інформації" публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом" – йдеться у відповіді МОЗ на інформаційний запит.

В той же час, Закон "Про доступ доступ до публічної інформації" називає випадки, коли можна відмовити у відповіді на запит. Зокрема, коли розпорядник інформації не володіє і не зобов’язаний володіти інформацією, щодо якої зроблено запит та коли інформація є конфіденційною, таємною чи службовою.

Також, розпорядник інформації, який не володіє запитуваною інформацією, але якому за статусом або характером діяльності відомо або має бути відомо, хто нею володіє, зобов'язаний направити цей запит належному розпоряднику.

Натомість МОЗ надало Варіантам інформацію про фінансування екстреної медичної допомоги, середньомісячні витрати на оплату праці та штат екстреної медичної допомоги по областям, яку проаналізуємо в наступному матеріалі.

Нагадаємо, МОЗ не надало жодної відповіді на низку питань щодо системи "Централь 103".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.