Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

швидка допомога

Вівторок, 25 травня 2021, 10:45

МОЗ не надало відповідь на запит про час прибуття бригад екстреної допомоги

швидка допомога

МОЗ не надало жодної відповіді на низку питань щодо системи "Централь 103".

Міністерство охорони здоров’я не надало відповіді на запит Варіантів від 28 квітня щодо системи "Централь 103". Також Варіантам не повідомили про продовження строку розгляду запиту, на що, відповідно до Закону "Про доступ до публічної інформації", МОЗ мало п’ять днів.

Запит стосувався функціонування системи "Централь 103", а саме часу прибуття бригад екстреної медичної допомоги до пацієнта і до лікарні по областях України, та фінансування служб екстреної медичної допомоги.

На сайті "Централь 103" зазначено, що оперативно-диспетчерська служба функціонує на всій території Львівської області та підключена до системи, а з початку року по області в систему екстреної медичної допомоги надійшло 206,2 тис звернень.

Втім, на ньому станом на нині висвітлена не повна інформація про роботу служб екстреної медичної допомоги, зокрема відсутні дані про час прибуття бригади.

"Централь 103" — це національна ІТ-система, що контролює якість надання екстреної медичної допомоги та пришвидшує прибуття перших реагувальників та бригад екстерної медичної допомоги. Система в режимі онлайн моніторить роботу обласних центрів екстреної медичної допомоги та отримує повну інформацію про звернення та результати їх обробки, а також є "містком" для обміну інформацією між обласними диспетчерськими 103 та іншими службами.

Нагадаємо, Центр екстреної медичної допомоги планує створити на території Львівської ОТГ 5 додаткових пунктів базування медичних бригад.

Також у області планують створити сім нових станцій екстреної медичної допомоги, зокрема, у Львові, Буську, Стрию, Самборі, Дрогобичі, Новояворівську, Червонограді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.