Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

швидка допомога

Середа, 7 квітня 2021, 16:13

У Львові можуть збільшити пункти базування медичних бригад

швидка допомога

Центр екстреної медичної допомоги планує створити на території Львівської ОТГ 5 додаткових пунктів базування медичних бригад.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Центр екстреної медичної допомоги подав на погодження в управління майном спільної власності Львівської обларади оновлену структуру медзакладу, згідно із якою створять 5 додаткових пунктів базування ЕМД на території Львова, де є проблема з вчасним доїздом бригад.

За словами керівника Центру екстреної медичної допомоги Андрія Васько, зона доступності станції ЕМД "Львів" охоплює територію Львова та кількох навколишніх сіл, а на чергування тут щодоби заступає 36-40 бригад ЕМД, які здійснюють близько 700 виїздів на виклики, з них 50% припадає на станцію "Львів".

"На сьогодні, є 5 пунктів базування бригад у Львові: підстанція 1 (вул. Київська), - підстанція 2 (вул. П. Орлика), підстанція 3 (вул. Червоної Калини), підстанція 4 (вул. Медової Печери) та підстанція 5 (вул. Біберовича – Рясне). Центром проведено аналітику усіх виконаних викликів по Львову за 6 місяців. Основна маса виконаних викликів знаходиться в районах міста, обмежених вулицями Чорновола – Б.Хмельницького – Мазепи, Сихів, вул. Пасічна – Винники – Личаківська, Рясне, Левандівка, Франківський та Галицький райони Львова" – зазначив Андрій Васько.

Він додав, що швидка не завжди може вчасно доїхати до пацієнта, тому для вирішення цієї проблеми планують облаштувати пункти базування бригад:

- підстанція 6 (на території психіатричної лікарні на вул. Кульпарківській);

- пункт базування – район Левандівка (на базі поліклініки);

- пункт базування – район автостанції на Стрийській;

- пункт базування – район вул. Чорновола- Хімічна (на базі поліклініки);

- пункт базування – Винники (на базі госпіталя ветеранів).

Нагадаємо, у березні МОЗ виділило для Львівської області 50 нових автомобілів швидкої допомоги.

Також у області планують створити сім нових станцій екстреної медичної допомоги, зокрема, у Львові, Буську, Стрию, Самборі, Дрогобичі, Новояворівську, Червонограді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.