Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

СБУ

Середа, 2 червня 2021, 16:06

Лікарка госпіталю імені Юрія Липи організувала схему отримання хабарів від учасників АТО

СБУ

Медпрацівниця вимагала від учасників АТО хабарі за оформлення отримання інвалідності.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

СБУ Львівщини викрила лікарку Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім.Ю.Липи на хабарництві. За даними СБУ, вона допомагала в оформленні інвалідності для учасників АТО/ООС, а у деяких випадках вимагала гроші навіть із тих осіб, які мали законні підстави на отримання інвалідності.

"Корупційна схема працювала ще на етапі формування первинних документів. За свої "послуги" зловмисниця встановила різні розцінки. Зокрема, задокументовано, що вона оцінила зміну групи інвалідності пораненому бійцю у 8 тисяч доларів" – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали лікарку під час отримання всієї суми хабара від учасника бойових дій, а під час обшуку за її місцями роботи та проживання виявили папки з документами бійців АТО та чорнові записи.

Затриманій планують повідомити про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Готується клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.

Також правоохоронці перевіряються причетність до хабарництва інших посадовців госпіталю.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.