Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Дуліб'яник

Фб Дуліб'яника

Вівторок, 13 липня 2021, 12:23

Компанія депутата Дуліб'яника видобуватиме газ у Великолюбінській ОТГ

Андрій Дуліб'яник

Компанія Андрія Дуліб'яника спорудить свердловини для видобутку газу на території Великолюбінської ОТГ.

Про це повідомила прес-служба департаменту екології та природних ресурсів
Львівської ОДА.

Дочірнє підприємство "Молтекс нафта і газ" компанії "Молтекс Бізнес" розпочинає спорудження та підключення пошукової свердловини №23-Городоцька та розвідувальної свердловини №24-Городоцька на території Великолюбінської ОТГ для виявлення покладів газу.

Глибина свердловин становитиме до 1600 м. Для їх спорудження передбачається використати бурові верстати з дизельним приводом потужністю до 900 к Вт, на період спорудження свердловин передбачається укласти угоди на використання земельних ділянок. У залежності від довжин газопроводу роботи із підключення свердловин розраховані на термін до трьох місяців. У будівельних роботах буде задіяно від 15 до 20 одиниць техніки.

При бурінні свердловин установкою з дизельним приводом встановлюється санітарно захисна зона 500 м. 

У департаменті екології Львівської ОДА вважають, що нові свердловини сприятимуть створенню робочих місць, наповненню місцевих бюджетів шляхом часткового зарахування рентної плати за користування надрами до бюджетів різних рівнів, зокрема 2% рентної плати за користування надрами надходить до районних бюджетів, 3% до бюджетів об’єднаних територіальних громад та 2% до обласних бюджетів за місцем здійснення планової діяльності (видобування корисних копалин).

Також зазначено, що вплив на поверхневі та підземні води можливий в разі порушення технологічних процесів чи можливих наслідків аварійних ситуацій. Це порушення герметичності трубопроводів чи герметичності колон експлуатаційних свердловин.

За даними аналітичної системи YouControl, ДП "Молтекс нафта і газ" компанії "Молтекс Бізнес" зареєстроване в урочищі Крижова села Завидовичі Львівського району з 2000 року, займається добуванням природного газу. Керівником фірми є Василь Зварич, а кінцевим власником – депутат Львівської облради від ВО "Батьківщина" Андрій Дуліб'яник, дрогобиччанин Ярослав Лоза та ще одна фірма Дуліб'яника – ТзОВ "ЛЛД-Газнафтарегіони".

Нагадаємо, на початку цього місяця компанії Андрія Дуліб'яника ТзОВ "Науково-виробниче підприємство "Еконафтогаз" дозволили спорудити свердловини для видобутку нафти на території Бориславської ОТГ.

Додамо, у 2020 році Дуліб'яник позичив 26 мільйонів гривень третім особам та задекларував нову нерухомість на Дрогобиччині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.