Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

додаток "Дія"

pravda.com

Середа, 10 листопада 2021, 16:35

В Україні ввели експеримент із зміни прописки у Дії для власників паперових паспортів

додаток "Дія"

Українці, що мають паспорти-книжечки, зможуть змінити місце проживання онлайн у додатку "Дія".

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України. 

Сьогодні, 10 листопада, на своєму засіданні Кабінет міністрів затвердив експериментальний проєкт, який дозволяє здійснювати прописку в електронній формі за допомогою мобільного додатку "Дія".

Послуга реєстрації місця проживання онлайн стане доступною для тих українців, які мають паспорти у формі книжки, наразі відповідна послуга вже доступна для тих, хто має паспорт у формі ID-картки.

"Зараз зміна місця реєстрації онлайн працює для власників ID-карток у 7 містах. Послуга вже доступна для жителів Києва, Харкова, Вінниці, Луцька, Рівного, Кривого Рогу та Маріуполя. Постанова дає змогу до моменту набуття законом чинності запустити експериментальний проект для жителів всієї країни, зокрема власників паспортів-книжечок" – йдеться у повідомленні уряду.

Іноземці або особи без громадянства, які перебувають на території України також зможуть користуватися посвідкою на проживання у "Дії".

Сформувати е-посвідки можуть власники біометричних посвідок. 

Нагадаємо, 5 листопада Верховна Рада ухвалила закон про реєстрацію місця проживання, яке можна буде змінити онлайн у порталі "Дія".

Крім цього, на початку вересня у тестовому режимі запрацював новий цифровий онлайн-сервіс, який дозволяє призовникам, військовозобов’язаним та резервістам змінити реєстрацію місця проживання.

З квітня 2020 року в Україні узаконили електронні паспорти у застосунку "Дія". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.