Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

школа на Львівщині

Четвер, 11 листопада 2021, 13:04

Більше половини соціально важливих об'єктів Львівщини недоступні для людей з інвалідністю

школа на Львівщині

Безбар’єрні на Львівщині менше половини соціально важливих об’єктів.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

За даними обласного моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів і послуг для осіб з інвалідністю, який провела Львівська ОДА, безбар’єрні на Львівщині менше половини соціально важливих об’єктів.

"За кілька місяців, орієнтовно, до кінця вересня управлінці департаменту архітектури та розвитку містобудування обстежили 1923 об’єкти. Це – лікарні, школи, центри соцзахисту, центри зайнятості, суди, вокзали та аеропорт, а також ЦНАПи та приміщення пенсійного фонду.

Найбільша кількість приміщень є доступними для людей з обмеженими можливостями та інвалідністю є наразі серед державних установ та приміщень міських/сільських рад, а також освітніх закладів. Сто відсотків безбар’єрними є споруди цивільного захисту. Всі інші приміщення так чи інакше потребують доопрацювання у напрямі створення безбар’єрного фізичного простору" − повідомив начальник управління містобудування та архітектури департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Віктор Ващук.

Моніторинг провели у всіх 73 об’єднаних тергромадах Львівської області та обстежили 1923 закладів. За результатами моніторингу безбар'єрними є 4,9% закладів освіти, 35,5% закладів охорони здоров'я та 21,1% структурних підрозділі з питань соцзахисту населення у Львівській області.

Моніторинг та оцінку ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю на Львівщині провели у межах Плану заходів з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Планується, що протягом двох наступних років усі бар'єрні простори мають стати максимально доступними для всіх категорій населення.

Нагадаємо, депутати Львівської міськради цьогоріч виділили для ЛКП "Львівсвітло" 2,5 мільйони гривень на облаштування пандусів-підйомників у будинках, де мешкають люди з інвалідністю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.