Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фальсифікат

lv.npu.gov.ua

Четвер, 11 листопада 2021, 17:15

Поблизу Львова викрили підпільні цехи із виробництва фальсифікованих цигарок

фальсифікат

Під час обшуків правоохоронці вилучили обладнання та цигарки на 33 мільйони гривень.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Впродовж 9-10 листопада правоохоронці викрили на території Львівського району, поблизу Львова, масштабне підпільне виробництво тютюнових виробів. 

Зокрема, потужності підпільних цехів дозволяли виробляти до 35 000 пачок цигарок щодоби, а виготовлену продукцію злочинці продавали до країн Євросоюзу під виглядом торговельних марок європейських виробників.

"Всі приміщення орендовані на підставних осіб, у двох з них зловмисники встановили промислове обладнання та налагодили повний технологічний цикл з виробництва цигарок – від переробки сировини до готової продукції для її подальшої реалізації кінцевому споживачеві.

Виробничі потужності дозволяли виготовляти до 35 000 пачок цигарок щодоби. Відтак, "чорний" прибуток сягав 365 000 гривень. Вказана сума потрапляла виключно до "бюджету" організаторів цього "тіньового" бізнесу" – йдеться у повідомленні.

У поліції додали, що підпільні цехи знаходилися у Львівському районі, а "перевалочна база" для зберігання готової продукції – у Львові.

"Підприємство" працювало в закритому режимі. Для маскування споживання виробництвом значної кількості електроенергії та безперебійної роботи промислової лінії на визначену потужність, кожне приміщення облаштували дизельною підстанцією. На виробництві працювали наймані особи, переважно мешканці різних населених пунктів Львівської області, вахтовим методом, а виробничий процес був організований позмінно. Надалі готова продукція збувалась в країни Євросоюзу під виглядом торговельних марок відомих виробників" – пояснили у поліції.

Під час обшуків правоохоронці вилучили обладнання та цигарки на 33 млн грн: майже 337 тисяч пачок цигарок; 130 кг тютюну; 369 ящиків з фільтрами для цигарок; 22 палети з тарою для блоків і пачок сигарет; 4 палети сигаретного паперу; лінію для виробництва цигарок, обладнання для сушіння та подрібнення тютюну; "чорнові" записи та інше майно.

Крім того, на момент проведення обшуків у приміщенні цехів знаходилося 9 працівників.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.