Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЗСУ

Середа, 8 грудня 2021, 14:32

З 1 січня на Львівщині має запрацювати територіальна оборона

ЗСУ

З 2022 року на Львівщині працюватиме сім регіональних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Про це йдеться у листі головам територіальних громад Львівського району "Щодо інформації стосовно територіальної оборони", опублікованому на сайті Щирецької територіальної громади.

З 1 січня 2022 року вступає в дію закон "Про основи національного спротиву", відповідно до якого в районах Львівської області та міста Львова передбачено створити підрозділи територіальної оборони.

Всього на Львівщині працюватиме сім регіональних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП) з п’ятнадцятьма відокремленими відділами, а у Львові продовжать функціонувати чотири районні ТЦК та СП.

Як йдеться у повідомленні, перевагами служби за контрактом в резерві є індивідуальна підготовка з вогневої, тактичної, інженерної підготовки та тактичної медицини із залученням інструкторів з бойовим досвідом під час стрілецьких днів раз на місяць, а за бажанням проходження навчальних зборів та курсів підвищення кваліфікації тільки у своєму підрозділі.

Громадяни віком від 18 (які не проходять військову службу) до 57 років, які мають бажання служити в резерві за контрактом можуть звертатися в РТЦК та СП за місце реєстрації. 

Нагадаємо, у квітні президент підписав закон, який дозволяє призивати на військову службу резервістів без мобілізації в особливий період.

Додамо, Міноборони тестує в "Дії" послугу для призовників та військовозобов’язаних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.