Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Середа, 21 квітня 2021, 11:13

Зеленський дозволив призивати резервістів без мобілізації

Володимир Зеленський

Президент підписав закон, який дозволяє призивати на військову службу резервістів без мобілізації в особливий період.

Про це повідомляє пресслужба Президента України.

Сьогодні, 21 квітня, президент Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє призивати на військову службу резервістів без оголошення мобілізації в особливий період.

Закон запроваджує новий вид військової служби – військова служба за призовом осіб із числа резервістів у особливий період.

"В особливий період на військову службу призиватимуть громадян, які уклали контракти про проходження служби у військовому резерві та/або зараховані до військового оперативного резерву. Рішення про проведення такого призову ухвалюватиме Верховний Головнокомандувач ЗСУ за поданням Головнокомандувача ЗСУ. У рішенні визначатимуться категорії резервістів, яких необхідно буде призивати, завдання, обсяги, строки та порядок проведення призову тощо" – йдеться у повідомленні.

На резервістів поширюватимуться ті самі трудові, соціально-правові та освітні гарантії, що передбачені для мобілізованих осіб. Зокрема, закріплюються гарантії у сприянні працевлаштуванню для молодих людей протягом шести місяців після припинення такої служби. 

Також законом передбачається створення на базі військкоматів територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, упорядкування питань військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Крім того, запроваджується адміністративна та кримінальна відповідальність за ухилення від призову в особливий період. 

Нагадаємо, у квітні на Львівщині стартувала весняна призовна кампанія. Протяго квітня-червня у області планують набрати 655 призовників.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.