Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

призовна кампанія

Середа, 24 березня 2021, 15:51

Під час весняного призову на Львівщині планують набрати більше 650 призовників

призовна кампанія

Уряд затвердив чисельність осіб, яких призовуть на строкову службу у квітні-червні цього року.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Сьогодні, 24 березня, на своєму засіданні Кабінет міністрів затвердив чисельність громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу у квітні-червні цього року.

Загалом планують призвати 14 246 осіб, 655 – з Львівської області.

Із загальної кількості призовників до Збройних сил планують набрати 6500 осіб, до Державної спеціальної служби транспорту – 600 осіб, Національної гвардії – 4646 осіб, Держприкордонслужби – 2500 осіб.

Щодо Львівщини, то до ЗСУ мають відправити 286 приизовників, до Держспецслужби – 25, Нацгвардії – 224, Держприкордонслужби – 120 осіб.

Також розпорядженням затверджено 66 млн грн на проведення призову. Обсяг видатків на одного призовника становить 4 633 гривні 13 копійок, із них: 4540 гривень – для виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу; 93 гривні 13 копійок – для підготовки та проведення призову на строкову військову службу (без урахування коштів на харчування та перевезення).

Нагадаємо, у лютому президент Володимир Зеленський встановив терміни призовної кампанії у цьому році.

Нагадаємо, у березні минулого року на час карантину на Львівщині призупинили військову кампанію, а у квітні уряд переніс військовий призов із квітня-червня на травень-липень 2020 року. За період весняної призовної кампанії до строкової служби у ЗСУ було прикликано 725 призовників з Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.