Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський обласний військовий комісаріат

Вівторок, 28 липня 2020, 13:10

На Львівщині цьогоріч прикликали на військову службу 725 призовників

Львівський обласний військовий комісаріат

За період весняної призовної кампанії до строкової служби у ЗСУ було прикликано 725 призовників з Львівщини.

Про це повідомили під час підсумкового брифінгу щодо завершення весняної призовної кампанії на військову строкову службу, передає кореспондент Варіантів.

За період весняної призовної кампанії, котра цьогоріч через карантин проходила у період травень-липень, до строкової служби у Збройних силах України було прикликано 725 призовників з Львівщини.

До служби у Збройних силах України прикликали 405 чоловіків, до Національної гвардії – 252 осіб, до Державної прикордонної служби – 48 осіб, до Державної служби спеціального транспорту – 25 осіб. 

165 призовників отримали відтермінування від військової служби через навчання.

"Цьогорічний весняний призов особливий тим, що багато юнаків від 18 до 21 років самостійно виявили бажання служити в армії", – повідомив військовий комісар Львівщини полковник Микола Тіщенко. 

Микола Тіщенко наголосив, що призовники строкової служби не служать в зоні ООС, лише у частинах на мирній території.

Голова обласної призивної комісії Тарас Грень заявив, що залучення призовників – це складна спільна робота районних військових комісаріатів та голів районних державних адміністрацій, котрі виконували поставлене завдання щодо залучення призовників.

Тарас Грень заявив, що призов в умовах коронавірусу вимагав додаткових коштів через проведення ПЛР-тестувань у призовників, а також через доставку призовників автобусами до місця служби. Проте, щодо загальної суми додаткових видатків інформації не підсумували, адже призов не відбувався одномоментно.

Нагадаємо, у березні на час карантину на Львівщині призупинили військову кампанію, у квітні стало відомо, що Уряд переніс військовий призов із квітня-червня на травень-липень 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.