Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 28 січня 2022, 13:59

Біля Арени Львів замість лікарні з поліклінікою збудують медичний центр та 55-метровий готель

візуалізація

Виконком погодив будівництво на вул. В. Вернадського приватного медичного центру, комплекс закладів охорони здоров’я та 15-поверховий готель.

Сьогодні, 28 січня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Медіка" медичного центру з об’єктами інженерного забезпечення у районі вул. В. Вернадського у Львові та вніс зміни до рішення від 2 жовтня 2020 року про зведення зблокованого комплексу поліклініки і лікарні на вул. В. Вернадського на земельній ділянці, призначеній для продажу права оренди на земельних торгах (аукціоні). 

Зазначимо, у 2020 році виконком Львівської міськради погодив продаж на аукціоні земельної ділянки, площею 4,6618 га, на вул. В. Вернадського з майбутнім будівництвом тут лікарні з поліклінічним відділенням. Тоді члени виконкому встановили висоту лікарні та поліклініки у 20 метрів, а максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 30%.

Зараз цю ділянку дозволили забудувати на 36%, а максильну висоту будівель підняли до 55 метрів.

Як пояснив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, цю земельну ділянку на аукціоні передали в оренду приватним фірмам та розділили на дві частини. На одній із них ТзОВ "Медіка" планує збудувати приватну медичну клініку, що лікуватиме людей, які мають проблеми із суглобами. Це буде 5-поверхова будівля висотою у 25 метрів.

На другій частині ділянки приватному підприємству "Лев міста 2012" дозволили збудувати комплекс закладів охорони здоров’я та готель для відвідувачів.

"Друга частина стосується комплексу поліклінічних і лікарняних відділень. Там власники декларують пологове відділення і проектується готель, який зможе приймати пацієнтів, які будуть лікуватися у цих лікарнях" – наголосив Любомир Зубач.

Висота майбутнього готелю становитиме 55 метрів, а медичних будівель – 25 метрів. На ділянці також планують облаштувати відкриту автостоянку на 37 місць і підземну автостоянку на 120 місць.

Функціональне призначення земельної ділянки – зона Г-5 – лікувальні зони відповідно до детального плану території у районі вул. Стрийської – кільцевої дороги – проектованої вул. В. Вернадського.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Медіка" зареєстроване з 2016 року у Чернівцях, займається оптовою торгівлею фармацевтичними товарами. Власницею фірми є чернівчанка Інна Догадіна, яка раніше була засновницею "Шведсько-української клініки "Енгельхольм".

ПП "Лев міста 2012" зареєстроване у Львові з 2021 року, займається купівлею та продажем власного нерухомого майна, діяльністю ресторанів, надання послуг мобільного харчування. Власником фірми є львів'янин Роман Михайлів,у також належать ще такі львівські фірми: ПП "Вентус" (діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування), ПП "Андора" (технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів), ПП "Олісе" (роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах з перевагою продовольчого асортименту).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.