Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа у Львові

Середа, 2 лютого 2022, 11:45

Частина сайтів львівських шкіл розроблені на російській платформі

школа у Львові

Сайти кожної п’ятої львівської школи створені на російській платформі Ucoz, офіс якої зареєстрований у Москві.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Комісія освіти і науки Львівської міської ради промоніторила сайти всіх 127 шкіл Львова та виявила, що освітні портали 27 шкіл створені на російській платформі Ucoz, офіс якої зареєстрований у Москві, а окремі сайти містять рекламу азартних ігор.

За словами голови комісії освіти і науки, депутатки Львівської міськради від Голосу Вікторії Христенко, для того, щоб виправити цю ситуацію, потрібно запустити уніфікований освітній портал, на якому будуть розміщуватися сайти усіх шкіл, дошкільних та позашкільних установ.

"Сайт навчального закладу – це не просто візитівка, а й інформаційне обличчя школи. Це перше, з чим знайомляться батьки, майбутні учні школи, потенційні партнери. Неприпустимо, щоб на восьмому році війни ресурси освітніх закладів були розроблені на російській платформі" – наголосила Вікторія Христенко.

Христенко пояснила, що зараз платформи 90% шкіл Львова мають хаотичний вигляд та недоліки у функціоналі, а батьки школярів часто звертаються зі скаргами.

Наразі у міськраді працюють над запуском уніфікованого освітнього порталу Львова. Зараз фіналізують технічне завдання цього проєкту, потім розпочнеться розробка.

Запустити освітній портал планують у вересні 2022 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.