Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гуманітарний штаб

П'ятниця, 25 лютого 2022, 15:30

Пункт гуманітарної допомоги відкрився у львівському Палаці мистецтв

гуманітарний штаб

Від сьогодні працює гуманітарний штаб Львівської облради в Палаці мистецтв - вул. Коперника, 17.

Про це повідомив кореспондент "Варіантів".

Про роботу пункту написав Львівський палац мистецтв на фейсбук-сторінці.

Штаб займається збором гуманітарної допомоги (речі першої необхідності, медикаменти, харчі) для військових, переселенців, дитячих будинків. Ці речі приймають в самому пункті збору - на першому поверсі Палацу мистецтв. Всю необхідну інформацію та реквізити для грошових переказів викладуть на фейсбук-сторінці цього проєкту, яку мають створити згодом.

Координаторка проєкту пояснила, що за роботу гуманітарного штабу відповідає Львівська обласна військова адміністрація. Вона розподіляє гуманітарну допомогу, яку збирають волонтери в пункті. 

"Гуманітарний штаб створений Львівською обласною військовою адміністрацією. Тут ми збираємо гуманітарну допомогу, яка надходить, ми її облікуємо, сортуємо, і надалі подаємо дані, що в нас знаходяться, до адміністрації. Адміністрація вже розприділяє це все куди потрібно. В такому плані адміністрація має уявлення чим ми володіємо, що ще треба попросити чи що додати. Це вже вони корегують. Ми наразі збираємо волонтерів і волонтерськими силами все розпаковуємо", - прокоментувала вона.

Координаторка додала, що гуманітарну допомогу надають місцеві та волонтери з Польщі.

"Зараз чекаємо гуманітарну допомогу з Польщі, але ще не знаємо коли вона буде, в якій кількості і що саме", - повідомила вона.

Пункт збору гуманітарної допомоги запрацював сьогодні зранку. В перший день до проєкту приєдналося 23 волонтера. Це пітвердила одна з волонтерок штабу.

Волонтерка додала, що такі організації та участь в них важливі ще від початку війни проти України.

"Нас вже [це] давно мотивує, вже як 8 років. В нас ще є благодійний фонд, недотичний до цього. Там теж допомагають, і туди пішли служити", - сказала вона.

Нагадаємо, у Львові відкрили три пункти допомоги, де збиратимуть речі першої необхідності.

24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України. 

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.