Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

блокпост на Львівщині

Понеділок, 14 березня 2022, 13:52

В Україні створять офіційний перелік блокпостів

блокпост на Львівщині

Правоохоронці проведуть оптимізацію кількості блокпостів на дорогах.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив вчора, 13 березня, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, Національна поліція, ЗСУ спільно з територіальною обороною проводять оптимізацію кількості блокпостів на дорогах України.

"До мене звертаються журналісти, волонтери й громадяни зі скаргами на те, що на дорогах створено занадто багато блокпостів і це ускладнює евакуацію людей з районів активних бойових дій і доставку гуманітарної допомоги.

Блокпост призначений для охорони важливих доріг, які ведуть до міст та населених пунктів, важливих інфраструктурних об’єктів. На блокпостах здійснюється контроль за рухом транспорту й людей. Тому у воєнний час без них ніяк не обійтись" – наголосив Денис Монастирський.

За його словами, наразі Нацполіція України та Збройні сили України спільно з територіальною обороною проводять оптимізацію кількості блокпостів на автошляхах.

Перевірки документів і автотранспорту на в’їздах у міста є обов'язковими, натомість на виїзд перевірку проводитимуть вибірково. Тому найближчим часом створять перелік актуальних блокпостів, а ті, які не увійдуть до цього переліку, ліквідують.

"Це заощадить час, пальне, а головне – сили й нерви людей. Як цивільних, так і військових. У кого виникатимуть проблеми проїзду через блокпости – телефонуйте 102" – додав Монастирський.

Нагадаємо, станом на 10 березня на території Львівської області встановили 544 блокпостів, однак їхню кількість зменшать у понад 5 разів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.