Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

авто

Середа, 30 березня 2022, 17:43

В Україні з квітня скасовують податки та акцизи за розмитнення авто

авто

Верховна Рада на час дії воєнного стану скасувала податки та збори при розмитненні авто.

Про це повідомляє видання UBR.

Верховна Рада ухвалила законопроект №7190, згідно із яким з 1 квітня й на ча дії воєнного стану в Україні скасовуються митні збори, податок на додану вартість та акциз при ввезенні транспортних засобів з-за кордону.

Підпадають під дію нової норми підпадають: легкові та вантажні автомобілі; мотоцикли; кузови автомобілів; причепи та напівпричепи; транспорт, призначений перевезення 10 і більше пасажирів.

Як розповів одни із авторів законопроекту, голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Данило Гетьманцев, такі зміни дозволять тим людям, які втратили автомобілі під час бойових дій, ввезти на заміну інші транспортні засоби.

За оцінкою голови Інституту досліджень авторинку Станіслава Бучацького, десятки тисяч, якщо не сотні тисяч авто було пошкоджено або знищено, тому можливість привезти з-за кордону та купити машину на заміну – це надзвичайно важливо. Ця норма стосуватиметься всіх фізичних осіб – громадян України.

Бучацький зазначив, що на кожен автомобіль платежі та збори нараховувалися по-різному. Митний збір прямо пропорційно залежав від вартості машини, акциз – від обсягу двигуна та року випуску транспортного засобу. Тому після закінчення війни не можна повертатися до старої системи розмитнення, тому що вона була "недосконалою і містила багато корупційних лазівок".

Зокрема, за розмитнення Volkswagen Golf, який коштує 2-3 тис. євро, потрібно було платити 2-4 тис. доларів, то після набуття чинності цього закону розмитнення буде "нульовим".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.