Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи

Понеділок, 8 серпня 2022, 10:31

МЗС анулювало дипломатичні паспорти понад 200 нардепів

нардепи

МЗС України визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів.

Про це повідомляє Українська правда. 

Міністерство закордонних справ України визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів через те, що їх не було вчасно повернуто на зберігання.

"За останні місяці МЗС України кілька разів зверталося до народних депутатів з проханням повернути паспорти і взаємодіяло з Верховною Радою для організації цього процесу. Останній раз ми просили здати паспорти впродовж липня. Всі наші заклики були проігноровані.

Відповідно, керуючись законодавством України, МЗС України визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів, які не були своєчасно повернуті до МЗС на зберігання" – наголосили у МЗС.

У МЗС заявили, що дипломатичні паспорти видаються народним депутатам виключно для здійснення офіційних відряджень. Після повернення із відрядження в десятиденний термін дипломатичні паспорти мають бути повернені до МЗС на зберігання. Також за жодних обставин вони не можуть використовуватися для приватних поїздок.

"Міністерство невідкладно видасть дипломатичні паспорти депутатам, які відбуватимуть в офіційні відрядження від Верховної Ради України" – додали у МЗС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.