Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

торговий центр на вул. Промисловій

Фб Зубача

Вівторок, 9 серпня 2022, 14:08

Суд постановив демонтувати незаконно збудований поверх торгового центру на Промисловій

торговий центр на вул. Промисловій

Суд зобов’язав забудовника знести самовільно добудований поверх торгово-офісного центру на вул. Промисловій, 60.

Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Фейсбуці.

Львівський окружний адміністративний суд своїм рішенням від 25 липня зобов’язав забудовника демонтувати самовільно добудований третій поверх будівлі торгово-офісного центру на вул. Промисловій, 60.

"Події навколо цього об’єкта почали розгортатися ще шість років тому. Спочатку все було в межах закону. На орендованій в міста землі один пан вирішив збудувати торгово-офісний центр на два поверхи. На це отримав містобудівні умови та обмеження. Взяв собі генпідрядника і почав будувати.

А далі вже звично "щось пішло не так". На Промисловій, 60 так захопилися будівництвом, що виріс зайвий поверх. Це зафіксувала під час перевірки міська інспекція ДАБК. Вперше це сталося в травні 2017 року. Далі був штрафи для замовника і генпідрядника, відтак знову перевірки і фіксація порушень – незаконний третій поверх так і не знесли і будову до законного стану не привели" – заявив Зубач.

За його словами, у 2021 році на забудовника подали позов до суду й Львівський окружний адміністративний суд прийняв рішення повністю його задовольнити.

"2021 року позов подала Галицька окружна прокуратура Львова в інтересах держави в особі Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю та ЛМР. І от 25 липня Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення: позов задовольнити повністю, третій поверх демонтувати, компенсацію витрат на знесення покласти на замовника будівництва на Промисловій, 60" – пояснив Зубач.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.