Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Адамик

Фб П. Адамика

Вівторок, 6 грудня 2022, 13:52

Адамик просить Садового впорядкувати відеозаписи виконкому Львівської міськради

Петро Адамик

Депутати вимагають в Андрія Садового забезпечити прозорість діяльності виконкому Львівської міськради.

Сьогодні, 6 грудня, на сесії Львівської міської ради керівник фракції ЄС Петро Адамик зачитав звернення до міського голови Львова Андрія Садового щодо забезпечення принципу прозорості діяльності виконавчого комітету міської ради.

Зокрема, йдеться про упорядкування відеозаписів та протоколів засідань виконкому.

"З часу повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року повноваження виконавчих комітетів місцевих рад розширились задля здійснення заходів правового режиму воєнного стану.

У той час, задля громадської безпеки при розв'язанні питань місцевого значення трансляції пленарних засідань та засідання виконавчого комітету міської ради не відбуваються у мережі Інтернет у режимі реального часу.

Попри це, відеозаписи та протоколи пленарних засідань сесії міської ради ведуться та опубліковуються на офіційному вебсайті міської ради. Водночас потребують упорядкування відеозаписи та протоколи пленарних засідань виконавчого комітету Львівської міської ради" – наголосив Адамик.

За його словами, в умовах воєнного стану виконавчий комітет міської ради має бути підзвітним та відповідальним перед громадою. 

Зокрема, 29 вересня на сесії депутати Львівської міськради обмежили для виконкому самостійні видатки з бюджету на 48 мільйонів – з 50 до 2 млн грн, проте 4 жовтня міський голова Львова Андрій Садовий наклав на нього вето.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.