Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівугілля

Вівторок, 31 січня 2023, 13:07

За два роки Львівугілля втратило майже три мільярди гривень

Львівугілля

Аудитори виявили втрати у ДП «Львіввугілля» витрати на 2,9 мільярда гривень за попередні 2 роки.

Про це йдеться у звіті Західного офісу Державної аудиторської служби України щодо результатів роботи за 2022 рік, який є у розпорядженні Варіантів.

Впродовж 2020-2022 років Західний офіс Держаудитслужби, з врахуванням вимог воєнного стану, провів ревізію фінансово-господарської діяльності ДП «Львіввугілля», керівником якого є Олег Акімов, та виявив витрати на 2,911 млрд грн.

Зокрема, внаслідок продажу вугільної продукції за ціною нижче, ніж собівартість, підприємство втратило можливість отримати додаткові доходи на 1,676 млрд грн.

А несвоєчасне виконання зобов’язань щодо своєчасності та повноти розрахунків за отриману вугільну продукцію призвело до переведення коштів у дебіторську заборгованість на 130,98 млн грн. Внаслідок цього ДП «Львіввугілля» не має можливості своєчасно виплачувати заробітну плату своїм працівникам.

Також аудитори встановили, що через неефективні управлінські дії щодо утримання посад та внаслідок залучення працівників основних професій на виконання додаткових та низько кваліфікованих робіт підприємство втратило 5,84 млн та 174,38 грн відповідно.

Внаслідок несвоєчасного розрахунку за єдиний внесок «Львіввугілля» сплатило штрафних санкцій на 800 тис. грн.

Нагадаємо, що у січні цього року поліція затримала керівника однієї з шахт ДП «Львіввугілля», якого звинувачують у розтраті понад 4 млн грн.

Додамо, цьогоріч шахти «Львіввугілля» можуть припинити видобуток вугілля, оскільки Державна служба України з питань праці визнала неспроможність керівництва підприємства створити безпечні умови для роботи шахтарів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.