Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пам'ятна банкнота

bank.gov.ua

П'ятниця, 24 лютого 2023, 10:57

Нацбанк випустив банкноту, присвячену роковинам повномасштабного вторгнення РФ в Україну

пам'ятна банкнота

Пам’ятну банкноту "Пам'ятаємо! Не пробачимо" ввели в обіг з 23 лютого.

Про це повідомляє Національний банк України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Національний банк України випустив нову пам’ятну банкноту "Пам'ятаємо! Не пробачимо" до роковин повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Пам'ятну банкноту випустили номіналом у 20 гривень, її ввели в обіг з 23 лютого цього року.

"Національний банк презентує пам’ятну банкноту, яку ми створили як нагадування про війну за незалежність і суверенітет України. Ми назвали цю банкноту – "Пам'ятаємо! Не пробачимо". Вона унікальна та не схожа на звичайні українські банкноти, адже має яскравий та виразний дизайн, виконаний вертикально.

Банкнота номіналом 20 гривень є законним платіжним засобом та обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень на всій території України за всіма видами платежів" – наголосив голова Національного банку України Андрій Пишний.

Він додав, що тираж банкноти обмежений й становить 300 тисяч штук.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 20 травня 2023 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.