Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мобілізація

Вівторок, 11 квітня 2023, 13:11

В Україні дозволили вручати повістки незалежно від місця військового обліку

мобілізація

Уряд дозволив здійсювати призов на військову службу під час мобілізації незалежно від місця військового обліку.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів України №318 від 7 квітня 2023 року.

Кабінет міністрів вніс зміни до положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, затвердженого постановою КМУ №154 від 23 лютого 2022 року, згідно з якими вони можуть здійснювати призов на військову службу під час мобілізації й на особливий період незалежно від місця перебування чоловіків на військовому обліку.

"Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки здійснюють заходи оповіщення та призову громадян (крім військовозобов’язаних та резервістів СБУ та Служби зовнішньої розвідки): на військову службу за призовом осіб офіцерського складу; на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву); на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період (незалежно від місця їх перебування на військовому обліку)" – йдеться у постанові.

Крім того, уряд виключив з постанови абзац, що районні територіальні центри комплектування беруть участь у підготовці та виконанні завдань територіальної оборони у відповідному районі територіальної оборони.

Нагадаємо, 30 грудня 2022 року уряд ухвалив постанову про новий порядок військового обліку в країні.

Додамо, 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 20 травня 2023 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.