Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Хмельницького, 11

google.com.ua

Вівторок, 30 травня 2023, 15:02

Приміщення колишнього кінотеатру на Хмельницького продають за 20 мільйонів гривень

вул. Хмельницького, 11

Львівська міськрада продає приміщення на вул. Б. Хмельницького, 11 за 20,4 мільйона гривень з умовою облаштувати тут культурно-освітній центр та кафе.

Управління комунальної власності Львівської міської ради виставило на продаж у системі ProZorro нежитлові приміщення у підвалі, на першому поверсі та на антресолі пам'ятники архітектури на вул. Б. Хмельницького, 11 у Львові, загальною площею 550,2 м².

Аукціон стартує 9 червня, а початкова вартість приміщення становить 20 479 440 грн.

До складу закупівлі входять:

- нежитлові приміщення у підвалі площею 61,6 м²;

- нежитлові приміщення першого поверху площею 374,5 м²;

- приміщення антресолі площею 114,1 м².

Зазначимо, будинок на вул. Хмельницького, 11 знаходиться в історичному ареалі міста і є пам'яткою архітектури місцевого значення, що занесена до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Автором проєкту будинку, збудованого у 1913 році фірмою Міхала Уляма для кам'яничника Саломона Рогатина, був архітектор Роман Фелінський.

Тут на першому поверсі працював кінотеатр "Адрія", а у радянський час кінотеатр назвали на честь Богдана Хмельницького. Станом на сьогодні приміщення кінотеатру, який розписаний художником Володимиром Патикою, не використовують.

Приміщення, виставляні на продаж є вільними й не перебувають в оренді.

Як пояснив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко на своїй сторінці у Фейсбуці, однією із вимог цільового призначення приміщень є те, що там має бути просвітницький, культурний чи мистецький простір.

"Колись у Львові функціонував кінотеатр на вул. Б. Хмельницького, 11. Але вже багато років будівля не функціонує. Останні кілька років було багато обговорень, як відновити цей простір. Як один з варіантів – інвестиційний конкурс. Але цей інструмент втілити не вдалось. Тому цьогоріч почали шукати інший шлях, який би дозволив втілити напрацьовану концепцію, але зробити це швидше.

Будівля є в незадовільному стані. А інвестиція в неї – це десятки мільйонів гривень. Тому місто оголосило аукціон, з чіткою вимогою, що там має бути культурно-освітній центр, з можливістю використання частини об’єкта, але не більше ніж 150 м², для закладу громадського харчування" – наголосив Москаленко.

Додамо, у квітні 2021 року Львівська міськрада замовляла за 4,8 млн грн реставрацію будинку на вул. Б. Хмельницького, 11.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.