Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вул. Хмельницького, 11

google.com.ua

П'ятниця, 30 квітня 2021, 11:22

Пам'ятку архітектури на Хмельницького відреставрує фірма з Пустомит

вул. Хмельницького, 11

Львівська міськрада замовила за 4,8 млн грн реставрацію будинку на вул. Б. Хмельницького, 11.

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради провело тендер у системі ProZorro на реставраційно-ремонтні роботи будинку-пам'ятки архітектури на вул. Б. Хмельницького, 11 у Львові, які переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2022 року.

Аукціон стартував 22 квітня, участь у ньому взяли четверо підприємств: приватне підприємство "Архітектурна майстерня "Ренесанс" (4 871 000 грн), ТОВ "В.Ф.Ф." (4 899 999 грн), ТОВ "Роксіс груп" (4 980 000), ТзОВ "Еталон-Ком" (4 985 000 грн). Переможцем обрали ПП "Архітектурна майстерня "Ренесанс", а очікувана вартість послуг становила 5 692 408 грн.

Як вказано у закупівлі, підрядник повинен відреставрувати:

- головний фасад будівлі (реставрація та відновлення вінцевого карнизу; розчистка та реставрація кам’яного декору; укріплення, реставрація та відтворення тиньку; відновлення віконних заповнень; реставрація балконів; реставрація пошкоджених та відновлення втрачених декоративних елементів фасаду; пофарбування фасаду);

- дах (часткова заміна та підсилення елементів кроквяної системи, повна заміна обрешітки і покрівлі зі сталевого листа із збереженням конструктивної схеми та існуючих габаритів даху;

- відремонтувати і частково замінити водостічні труби та жолоби.

Зазначимо, будинок на вул. Хмельницького, 11 знаходиться у історичному ареалі міста і є пам'яткою архітектури. Автором проекту будинку, збудованого у 1913 році фірмою Міхала Уляма для кам'яничника Саломона Рогатина, був архітектор Роман Фелінський.

Тут на першому поверсі працював кінотеатр "Адрія", а у радянський часкінотеатр назвали на честь Богдана Хмельницького. Станом на сьогодні приміщення кінотеатру, який розписаний художником Володимиром Патикою, не використовують.

 

За даними аналітичної системи YouControl, ПП "Архітектурна майстерня "Ренесанс" зареєстроване у Пустомитах у 2004 році, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Кінцевими власниками фірми є львів'яни Роман Мельник (йому належить ще фірма "Сур'я", що займалася ресторанною діяльністю і наразі перебуває у процесі припинення) та Михайло Гаврих (ще одна його фірма – ТзОВ "Стелла" у Рясне-Руському, що займається будівництвом будівель).

Розмір статутного капіталу ПП "Архітектурна майстерня "Ренесанс" становить 1 200 000 грн.

Нагадаємо, минулоріч у Львові створили сайт для ознайомлення львів'ян із реставраційними роботами, проведеними у місті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.