Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вул. Хмельницького, 11

google.com.ua

Середа, 21 квітня 2021, 11:44

На реставрацію пам'ятки архітектури на Хмельницького передбачили майже шість мільйонів гривень

вул. Хмельницького, 11

Львівська міськрада замовила за 5,6 млн грн реставрацію будинку на вул. Б. Хмельницького, 11.

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради оголосило тендер у системі ProZorro на реставраційно-ремонтні роботи будинку-пам'ятки архітектури на вул. Б. Хмельницького, 11 у Львові, які переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2022 року.

Аукціон стартує 22 квітня, а очікувана вартість послуг становить 5 692 408 грн.

Як вказано у закупівлі, підрядник повинен відреставрувати:

- головний фасад будівлі (реставрація та відновлення вінцевого карнизу; розчистка та реставрація кам’яного декору; укріплення, реставрація та відтворення тиньку; відновлення віконних заповнень; реставрація балконів; реставрація пошкоджених та відновлення втрачених декоративних елементів фасаду; пофарбування фасаду);

- дах (часткова заміна та підсилення елементів кроквяної системи, повна заміна обрешітки і покрівлі зі сталевого листа із збереженням конструктивної схеми та існуючих габаритів даху;

- відремонтувати і частково замінити водостічні труби та жолоби.

Зазначимо, будинок на вул. Хмельницького, 11 знаходиться у історичному ареалі міста і є пам'яткою архітектури. Автором проекту будинку, збудованого у 1913 році фірмою Міхала Уляма для кам'яничника Саломона Рогатина, був архітектор Роман Фелінський.

Тут на першому поверсі працював кінотеатр "Адрія", а у радянський часкінотеатр назвали на честь Богдана Хмельницького. Станом на сьогодні приміщення кінотеатру, який розписаний художником Володимиром Патикою, не використовують.

 

Нагадаємо, минулоріч у Львові створили сайт для ознайомлення львів'ян із реставраційними роботами, проведеними у місті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.