Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

негода на Львівщині

loda.gov.ua

Неділя, 11 червня 2023, 13:23

Потужні зливи та стікання гірських річок затопили два райони Львівської області

негода на Львівщині

У Дрогобицькому та Стрийському районах Львівської області сталася надзвичайна ситуація через потужні зливи, які відбулися вчора.

Вода розтеклася вулицями, затопила житлові будинки, готелі, магазини та автомобілі. Рятувальники евакуювали десятки людей, серед яких були діти. Жертв та постраждалих немає.

Про це повідомила Львівська ОВА. 

Найбільше постраждало селище Східниця у Дрогобицькому районі. Тут сталося розтікання річки Східничанка. Рівень води піднявся на 1,5 м. По всій протяжності річки розмиті береги. Затоплено 6 вулиць, близько 100 житлових будинків, 10 готелів, 11 магазинів, 15 автомобілів. Пошкоджено 5 мостів. З 16 домогосподарств воду вивели за допомогою насосних станцій. Газо- та водопостачання селища тимчасово припинено. 2/3 населеного пункту поки що без електропостачання.

Працівники ДСНС врятували 45 осіб (з них 8 дітей). Через пошкодження мостових переходів в селах Новий Кропивник та Перепростиня втрачено доїзд до 16 населених пунктів. Об’їзд можливий.

У Стрийському районі у населених пунктах Підгородці та Урич поганою погодою пошкоджено дорожнє полотно. У найбільш небезпечному місці рух перекрито. Обʼїзд забезпечено.

З заповідника Тустань, де тривав чемпіонат України з горно-спортивного туризму, рятувальники евакуювали 60 людей. Серед них – 44 дитини. Частина з них вирушили додому за допомогою залізниці, інших тимчасово поселили у місцевому народному домі.

Станом на цю годину опади тривають, але вони зменшилися. Вода зійшла самопливом. Ситуація контрольована. Рятувальні роботи тривають.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.