Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Парк культури

П'ятниця, 16 червня 2023, 15:38

У Львові планують створити наглядові ради при міських парках

Парк культури

Перша така наглядова рада може запрацювати при Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради на своїй сторінці у Фейсбуці.

На комісії екології, природокористування та енергозбереження Львівської міськради депутати вирішили напрацювати положення про створення наглядових рад при міських парках.

Планується, що члени наглядової ради братимуть участь у визначенні пріоритетів розвитку парків, надаватимуть рекомендації щодо ефективного управління ними, ініціюватимуть та сприятимуть залученню додаткових фінансових ресурсів, братимуть участь у формуванні бюджету, інформуватимуть громадськість про діяльність парків тощо.

Перша така наглядова рада може запрацювати при Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Як пояснила заступниця голови комісії Марія Чижишин, ідея створення наглядових рад при парках виникла через те, що у Львові одні парки розвиваються дуже гарно і стрімко, а інші є у занедбаному стані, або не мають керівника.

"Все це через те, що немає загальної концепції їх розвитку. Тому наглядова рада, яка буде створена на основі профільної депутатської комісії й до якої також увійдуть представники різних управлінь, разом з експертами та громадськістю мала б напрацювати стратегію розвитку парків. Також на неї буде покладено функцію контролю виконання тих чи інших поставлених завдань" – додала Марія Чижишин.

Додамо, у вересні 2022 року управління екології міськради замовило за 24 млн грн послуги з утримання львівських парків.

Нагадаємо, наприкінці травня депутати дозволили створити наглядові ради при ЛКП "Львівводоканал" та ЛКП "Львівсвітло".

Додамо, у грудні 2022 року депутати доручили Львівській міськраді винести на сесію проєкт ухвали про створення наглядових рад при комунальних підприємствах Львова.

Ще у вересні 2022 року депутати заявляли, що хочуть створити наглядові ради, які б контролювали роботу комунальних підприємств та забезпечували прозорість прийняття рішень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.