Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

П'ятниця, 23 грудня 2022, 11:49

У Львові на наступну сесію винесуть ухвалу про наглядові ради при ЛКП

Львівська міськрада

Депутати доручили міськраді винести на наступне засідання проєкт ухвали про створення наглядових рад при комунальних підприємствах Львова.

Вчора, 22 грудня, на сесії Львівської міської ради депутати під час розгляду питання щодо визначення розмірів статутних капіталів ЛКП, підпорядкованих департаменту житлового господарства та інфраструктури, підтримали протокольне доручення юридичному департаменту міськради підготувати та винести на наступне засідання проєкт ухвали про створення наглядових рад при комунальних підприємствах.

"За" проголосували 22 депутати.

Ще у вересні 2022 року депутати заявляли, що хочуть створити наглядові ради при комунальних підприємствах Львівської міської ради, які б контролювали їхню роботу та забезпечували прозорість прийняття рішень та контроль.

Зазначимо, нещодавно аудитори провели ревізію діяльності ЛКП "Львівелектротранс" з 1 січня 2020 року по 30 червня 2022 року та виявили низку неефективних та незаконних видатків, що призвели до витрат 260,6 млн грн, а також фінансові порушення на 54,3 млн грн.

Крім цього, аудитори також виявили втрати з бюджету на 64 млн грн у КП "Адміністративно-технічне управління".

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий пояснив, що за кошти, які аудитори визнали незаконними видатками, місто закуповує обладнання для ЗСУ.

"Ми з вами купляємо багато обладнання для військових. Як правило, ми його передаємо через КП "Адміністративно-технічне управління". Але потім аудиторська служба проводить перевірку КП "Адміністративно-технічне управління" і пише розгромний акт про нецільове використання ресурсів. 

Тобто ми купили обладнання для військових, передали їм, а аудитори мають претензії. Я думаю, що треба взяти керівника аудиторської служби й на рівні першого заступника Львівської ОВА провести з ним роз'яснювальну роботу, а також долучити ще військового комісара Львівської області, щоб він пояснив працівникам аудиторської служби реальність сьогоднішнього часу й щоб вони не говорили, що ми нецільово використовуємо кошти" – наголосив Садовий.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.