Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Володимир Ковалів

Фб Львівелектротрансу

Вівторок, 20 грудня 2022, 14:38

Львівелектротранс викинув на вітер 260 мільйонів

Володимир Ковалів

Аудитори виявили у ЛКП "Львівелектротранс" втрати з бюджету на 260 мільйонів гривень та фінансові порушення на понад 50 мільйонів.

Про це повідомила пресслужба Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Держаудитслужба провела ревізію фінансово-господарської діяльності ЛКП "Львівелектротранс" з 1 січня 2020 року по 30 червня 2022 року та виявила низку неефективних та незаконних видатків, що призвели до витрат 260,6 млн грн, а також фінансові порушення на 54,3 млн грн.

Зокрема, аудитори виявили, що у 2021 році з бюджету Львова ЛКП "Львівелектротранс" отримало 166,3 млн грн як інвестиції у статутний капітал, які замість придбання чи ремонту обладнання й приміщень використало на виплату зарплати з нарахуваннями.

Також підприємство понад три роки тому придбало техніку, яку досі не використовує, що призвело до непродуктивних видатків на 14,5 млн грн.

"Підприємство втратило змогу отримати 62,2 млн грн від продажу проїзних карток тривалого користування та квитків, придбаних пасажирами за допомогою засобів електронного зв'язку (Приват 24, SMS квитки, Bluetooth квитки, термінали самообслуговування IBOX та EasyPay), позаяк їх вартість була затверджена без достатньо економічного обґрунтування або з недотриманням вимог законодавства" – наголосили у Держаудитслужбі.

Аудитори встановили, що "Львівелектротранс" власним коштом навчав охочих професії водія трамвая чи тролейбуса та одночасно виплачував їм стипендію. На це пішло 3 млн грн.

"Під час проведеної під час аудиту ревізії виявлено нецільове витрачання понад 51 млн грн: отримані для поповнення статутного капіталу кошти було витрачено на виплату заробітної плати працівникам та оплату за надані послуги по цивільноправових договорах. Аудитори встановили, що підприємство втратило понад 3,3 млн грн доходів через непроведення претензійно-позовної роботи стосовно боржників і подальше списання простроченої дебіторської заборгованості" – йдеться у повідомленні Держаудитслужби.

Аудитори надіслали вимоги про усунення виявлених порушень керівнику ЛКП "Львівелектротранс", а матеріали ревізії передадуть до поліції Львівщини.

Нагадаємо, аудитори також виявили втрати з бюджету на 64 млн грн у КП "Адміністративно-технічне управління".

У січні-травні виконуючому обов'язки керівника ЛКП "Львівелектротранс" Володимиру Коваліву нарахували 293 тисячі гривень заробітної плати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.