Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 22 грудня 2023, 10:45

Членами наглядових рад двох комунальних підприємств Львова зголосились стати майже 20 кандидатів

Львів

Загалом на членство у наглядових радах ЛМКП "Львівводоканал" і ЛКП "Львівсвітло" претендує 19 кандидатів.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради. 

Вчора, 21 грудня, відбулося перше засідання конкурсної комісії з відбору незалежних членів наглядових рад ЛМКП "Львівводоканал" і ЛКП "Львівсвітло".

Всього заявки на членство у наглядових радах подали 19 учасників: 10 – на участь у наглядовій раді "Львівводоканалу", і 9 – у наглядову раду "Львівсвітла".

"У травні цього року сесія міської ради прийняла ухвалу про утворення наглядових рад на двох комунальних підприємствах міста – "Львівводоканал" і "Львівсвітло". Відтак було створено конкурсну комісію з відбору незалежних членів наглядових рад і оголошено конкурс на визначення кандидатів. За місяць надійшло 19 заявок. Комісія розглядала подані кандидатами документи та їх відповідність вимогам до члена наглядової ради того чи іншого підприємства" – пояснив керівник департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Орест Тимчишин.

Зазначимо, наглядова рада буде органом управління підприємством, а її члени отримуватимуть винагороду за роботу. Проте вони не втручатимуться в операційну діяльність підприємств, а займатимуться формуванням стратегічних напрямків. 

Нагадаємо, у травні 2023 року депутати у рамках пілотного проєкту дозволили створити наглядові ради при ЛКП "Львівводоканал" та ЛКП "Львівсвітло", а у серпні затвердили типовий статут комунального підприємства, у якому функціонуватиме наглядова рада.

На початку листопада у міськраді напрацювали вимоги до членів наглядових рад при комунальних підприємствах, а також оголосили конкурс з відбору членів наглядової ради "Львівводоканалу" й розробили основні вимоги до кандидатів.

Додамо, у червні цього року депутати вирішили напрацювати положення про створення наглядових рад при міських парках. Перша така наглядова рада може запрацювати при Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.