Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львівводоканал

Середа, 21 лютого 2024, 11:00

Львіводоканал закупив обладнання для дослідження каналізаційних мереж

Львівводоканал

Львівводоканал у межах співпраці з UNICEF Ukraine придбав нове обладнання для дослідження каналізаційних мереж.

Про це повідомила пресслужба ЛМКП "Львівводоканал".

ЛМКП "Львівводоканал" придбав роботизовану телеінспекційну систему Rovion HD SE (Німеччина), що використовується для дослідження важкопрохідних ділянок колекторів і їх оперативного ремонту. 

Закупівля відбулась за кошти й у межах співпраці з UNICEF Ukraine, з яким комунальне підприємство 28 липня 2023 року підписало меморандум про фінансування у Львові проєктів, необхідних для забезпечення доступу до якісної питної води та покращення санітарних умов.

Обладнання закупили у повній сучасній комплектації:

- блок керування;

- мобільний телевізійний блок (монітор);

- ручний барабан;

- транспортний модуль;

- цифрова камера з рухомою "головкою";

- зарядна станція EcoFlow;

- програмне забезпечення.

Як розповів інженер-технолог каналізаційної служби "Львівводоканалу" Олег Мороз, який обслуговує дане обладнання, воно добре себе зарекомендувало.

"Сучасна камера має цифрову відеообробку, що дозволяє визначити ступінь та характер пошкоджень мереж. За допомогою програмного забезпечення і рухомої "головки" з трьома лазерами, можна визначити діаметр труб, рівень наповнення стоками та відсоток зношеності мереж. Це дозволяє підібрати метод ремонту для кожної окремої ділянки каналізаційних труб й продовжити термін їх служби" – пояснив Олег Мороз.

Колектори діаметром 1500 мм і більше обстежуються "каналіяжами" "Львівводоканалу", які спускаються всередину труб у спецодязі з відповідним обладнанням.

Натомість 90% каналізаційних мереж меншого діаметру, а також труби овальної форми і загазовані ділянки є непрохідними і потребують спеціального обладнання: тут допомагають роботи.

Зазначимо, ЛМКП "Львівводоканал" обслуговує 925 км каналізаційних мереж, 80% з яких перевищили свій експлуатаційний термін (зокрема, це каналізаційні колектори у центральній частині міста збудовані у 1901 році).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.