Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

аптека-музей "Під Чорним Орлом"

wikipedia.org

Середа, 28 червня 2023, 12:21

Депутати Львівщини хочуть приєднати аптеку Під Чорним Орлом до музею у Винниках

аптека-музей "Під Чорним Орлом"

У облраді підготували проєкт рішення про реорганізацію аптеки-музею "Під Чорним Орлом" та приєднання її до Історико-краєзнавчого музею у Винниках.

Про це йдеться у проєкті рішення, опублікованому на сайті Львівської обласної ради.

Комісія з питань культури, інформаційної політики та промоції облради 23 червня зареєструвала проєкт рішення на сайті Львівської обласної ради про реорганізацію КП ЛОР "Аптека-музей "Під Чорним Орлом" шляхом приєднання до КЗ ЛОР "Історико-краєзнавчий музей", що знаходиться у Винниках.

Зокрема, як йдеться у проєкті рішення, облрада вирішила приєднати аптеку-музей "Під Чорним Орлом" до Історико-краєзнавчого музею для збереження і подальшої ефективної роботи аптеки-музею та враховуючи досвід працівників музею у побудові сучасних інтерактивних експозицій, а також задля економії коштів.

В облраді пояснили, що це рішення підтримала комісія з питань культури облради на своєму засіданні 12 квітня цього року.

Зазначимо, аптека-музей "Під Чорним Орлом" на вул. Друкарська, 2 у Львові – найстаріша з наявних аптек Львова, перетворена на єдиний в Україні музей, де можна оглянути старовинне аптекарське обладнання і зільники, якими користувалися середньовічні аптекарі. Аптека заснована у 1735 році. Музейний комплекс налічує понад 5 тисяч експонатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.