Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юлія Тимошенко

Середа, 2 серпня 2023, 17:03

Тимошенко закликала уряд відмовитися від легалізації медичної марихуани

Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко заявила, що законопроєкт №7457 про легалізацію медичної марихуани є небезпечним для національної безпеки України.

Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко сьогодні у Львові заявила про те, що законопроєкт №7457 про легалізацію медичної марихуани є небезпечним для національної безпеки України та призведе до того, що країна буде "засіяна та наповнена марихуаною".

Вона наголосила на тому, що використання медичних препаратів на основі канабісу для лікування важкохворих дозволили в Україні вже давно і воно потребує нового законодавства.

"Прикриваючись гуманною метою полегшити страждання важкопораненим військовим, уряд хоче приховати свою непрофесійність і перетворити Україну на наркоплантацію в центрі Європи", – сказала Тимошенко.

Вона додала, що законопроєкт №7457 дозволяє вирощування без обмежень на території України медичної марихуани приватними корпораціями, які займаються наркотичними речовинами, а також виробляти з цієї наркотичної трави препарати без будь-якого особливого контролю.

"Цей закон про те, що Україна буде засіяна та наповнена наркотичною марихуаною!", – обурилася Тимошенко.

Лідерка "Батьківщини" також спростувала безпідставні звинувачення на адресу своєї команди та розповіла про реальні загрози урядового законопроєкту. Вона нагадала, що використання медикаментів з марихуани вже легалізували в Україні; це закон, який дозволяє використовувати наркотичні засоби для лікування важкохворих (№60/95) та Постанова від 7 квітня 2021 року №324, яка дозволяє використовувати медикаменти на основі канабісу для лікування важкохворих.

"Якщо зараз в Україні немає ліків на основі марихуани для важкохворих, то значить, що уряд не виконав свого обов'язку й не закупив відповідних медикаментів. І за це він мусить понести відповідальність – аж до відставки", – вважає Тимошенко.

Вона запропонувала адекватний варіант вирішення цієї ситуації.

"Ми внесли в постанову Верховної Ради України, яка зобов'язує уряд негайно закупити ліки на основі марихуани для лікування хворих. Також ми подали законопроєкт про те, що питання вирощування наркотичної марихуани потрібно вирішувати на всеукраїнському референдумі після війни" резюмувала вона.

Тимошенко закликала українців не допустити прийняття законопроєкту №7457 та захистити країну від наркотичного засилля.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.