Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сказ

parkarden.com.ua

Середа, 16 серпня 2023, 14:52

У декількох селах Новояворівської ОТГ запровадили карантин через сказ у лисиці

сказ

Випадок сказу у лисиці виявили в селі Кам’янобрід.

Про це повідомила пресслужба Новояворівської міської ради.

Районна державна протиепізоотична комісія Яворівської РВА прийняла рішення запровадити карантинні обмеження у селі Кам’янобрід та 5-кілометровій зоні, що включає села Добростани та Воля Добростанська Новояворівської ОТГ, через виявлення сказу у лисиці.

"В селі Кам’янобрід скажена лисиця проникла на подвір’я до мешканців, контактувала, гризлася з домашніми тваринами – собаками. Тварину знешкодили, при дослідженні матеріалу від тварини обласною лабораторією ветеринарної медицини виділено збудник сказу.

Рішенням районної державної протиепізоотичної комісії Яворівської РВА з метою попередження розповсюдження сказу в районі у населеному пункті Кам’янобрід та прилеглій 5-км території впроваджено карантинні заходи терміном на 60 днів" – йдеться у повідомленні.

Наразі триває проведення позапланових щеплень домашніх тварин проти сказу та переоблік власників тварин.

Нагадаємо, у травні випадок сказу у лисиці виявили в селі Соколівка Буської ОТГ.

За даними Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, чисельність лисиць у мисливських угіддях області перевищує встановлену норму у 3 рази.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.