Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація лисиць від сказу

Світ довкола

Неділя, 23 липня 2023, 09:17

На Львівщині вакцинуватимуть лисиць проти сказу

вакцинація лисиць від сказу

Чисельність лисиць у мисливських угіддях області перевищує встановлену норму у 3 рази.

У зв'язку з погіршенням епізоотичної ситуації щодо сказу тварин на Львівщині, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Львівській обласній військовій адміністрації вирішила провести кампанію з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин методом наземного розподілу принад з вакциною.

За даними Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, чисельність лисиць у мисливських угіддях області перевищує встановлену норму у 3 рази та становить 3227 голів. Це створює загрозу поширення сказу серед диких і свійських тварин, а також людей.

З метою запобігання подальшого поширення інфекції, комісія також рекомендувала створити робочі групи з представників влади, органів медицини, екології, поліції, мисливства та громад у кожному районі області. Робочим групам необхідно активізувати роботу щодо реагування на випадки появи диких тварин у населених пунктах, не допускати утворення місць "проживання" диких тварин у закинутих будівлях, присадибних ділянках тощо, а також проводити інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення та об'єктів господарювання перед початком проведення кампанії з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу.

Кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу буде проводитися з урахуванням Закону України від 24.02.2022 року № 2102-IX "Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні".

Нагадаємо, у селі Нагуєвичі ввели карантинні обмеження через сказ у домашнього кота.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.