Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Підзамче

Четвер, 17 серпня 2023, 10:30

У Львові напрацьовують проєкт міської електрички

Підзамче

На комісії транспорту у Львові обговорили проект Lviv Express City.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Комісія транспорту, зв’язку та міської мобільності Львівської міської ради на своєму засіданні розглянула Програму планування просторового розвитку Львівського залізничного вузла на 2023-2028 роки.

Йдеться про ініціативу Львова долучитись до запровадження Lviv Express City. 

"Цей документ, який нам подали для розгляду, засвідчує, що місто хоче нарешті долучитись до реалізації "міської електрички". Але насамперед, як на мене, потрібно створити якісну концепцію, а потім вже братись за програму, в якій Львів має прописати свої зобов’язання. Програма – це покроковість дій, які мають зробити, щоб влитись в процес роботи трьох великих учасників – ЛОДА, Мінінфраструктури і Укрзалізниці.

Місто має визначити місця зупинки на залізничній колії, які встановлюються, враховуючи пасажиропотік, передбачити кошти на розробку документації, закупівлю обладнання і т.д. Міністерство може брати за собою закупівлю техніки, яка буде їздити. Питання області – узгодження маршрутів, також фінансування будівництва зупинок, розв’язок" – пояснив голова комісії, депутат Львівської міськради від Варти Ігор Зінкевич

Наразі депутати вирішили перенести питання та провести робочу нараду щодо напрацювання міської концепції та програми Lviv Express City.

Нагадаємо, на початку липня у Львові обговорили ідею реалізації проєкту Lviv City Express, який передбачає використання існуючих залізничних колій для руху електричок по місту та області. Lviv City Express має бути альтернативою неможливості запровадження метро у Львові через вузькі вулички та історичну забудову.

Додамо, ще у 2021 році у Мінінфраструктури заявляли, що Львів може долучитися до проекту приміського сполучення City Express.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.