Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Lviv City Express

ЛМР

Понеділок, 3 липня 2023, 10:10

У Львові хочуть запустити міську електричку Lviv City Express

Lviv City Express

Ідею створення альтернативного транспорту, який має полегшити проблему закоркованості у місті, обговорили на нараді. 

Проєкт "Lviv City Express", який передбачає використання існуючих залізничних колій для руху електричок по місту та області, обговорили на нараді у Львівській міській раді. 

Про це повідомила пресслужба депутата міськради, голови транспортної комісії Ігоря Зінкевича, який ініціював зустріч з представниками громадськості, Укрзалізниці, департаменту мобільності ЛМР, управління транспорту та зв'язку ЛОВА, народного депутата України Ростислава Тістика та інших зацікавлених сторін.

Проєкт "Lviv City Express" має бути альтернативою неможливості запровадження метро у Львові через вузькі вулички та історичну забудову.

Проєкт "Lviv City Express" є одним із пріоритетних для розвитку транспортної інфраструктури Львова. За словами Ігоря Зінкевича, цей проект має потенціал стати прикладом для інших міст України, які також стикаються з проблемою перевантаженості дорожньої мережі.

"Ми шукали альтернативні ідеї і зупинились на "Lviv City Express". Ми можемо подякувати нашим предкам, які збудували залізничні колії по всьому місту. Якщо подивитись на карту Львова, можна побачити, що у кожному районі пролягають гілки залізної колії. Деякі з них знищені, а деяк деякі з них знищені, а деякі - робочі, які можна використати. Тому є бачення побудувати, як в народі кажуть, наземне метро чи електричку, яка буде мати зупинки не тільки на вокзалі, а й посеред міста. Цей новий транспорт має покращити сполучення не тільки в місті, а й в області", – розповів Зінкевич.

Також на зустрічі обговорили можливість об'єднаного електронного квитка на всі види транспорту та врахування обов'язкового фактору інклюзії в міській електричці.

На наступному засіданні запланована робота з написання проєктної заявки та підготовки листів до всіх державних органів.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року в рамках Великого будівництва у Львові  для якіснішої реалізації City Express було попередньо погоджено створення додаткової залізничної зупинки в районі мікрорайону Малогосківська і електрифікації ділянки до мікрорайону Рясне-2".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.