Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дрогобич

Четвер, 17 серпня 2023, 16:01

У декількох селах Дрогобицького району запровадили карантин через сказ у борсука

Дрогобич

У селі Новошичі хворий на сказ борсук покусав двох людей.

Про це повідомляє Дрогобицька районна військова адміністрація на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 17 серпня, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія Дрогобицької РДА прийняла рішення запровадити карантинні обмеження у селі Новошичі та 5-кілометровій зоні, що включає села Брониця, Бистриця, Долішній Лужок Дрогобицького району, через виявлення сказу у борсука.

"10 серпня мешканець села Брониця Дрогобицької громади впіймав в полі борсука та відвіз його в село Новошичі. Там власник одного із домогосподарств розмістив його у вольєрі, під час намагання обробити тварину протипаразитним препаратом, остання вкусила сина власника, а самого власника подряпала. Через день тварина загинула. Після проведення відповідної експертизи у Пустомитівській міжрайонній державній лабораторії Держпродспоживслужби у борсука підтвердили захворювання сказом" – йдеться у повідомленні.

Карантинні обмеження встановити на два місяці, а постраждалі проходять вакцинацію для запобігання захворюванню.

Крім цього, 18 серпня, у селі Новошичі проводитимуть вакцинацію домашніх тварин. 

Нагадаємо, у травні виявили випадок сказу у лисиці в селі Соколівка Буської ОТГ, а у серпні в селі Кам’янобрід оголосили карантин через сказ у лисиці.

За даними Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, чисельність лисиць у мисливських угіддях області перевищує встановлену норму у 3 рази.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.