Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Пустомитівська міськрада

pustomyty-gromada.gov.ua

Вівторок, 29 серпня 2023, 10:28

Путомитівська ОТГ втратила 160 мільйонів через фінансові порушення

Пустомитівська міськрада

Аудитори виявили у Пустомитівській ОТГ низку фінансових порушень на 160 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Держаудитслужба провела ревізію фінансово-господарської діяльності Пустомитівської територіальної громади Львівської області виявила розпорошення видатків на будівництві, неналежний контроль за орендою та використанням земельних ділянок.

Загалом аудитори встановили низку фінансових порушень на 160 млн грн.

"Владою громади неефективно витрачено понад 108 млн грн через розпорошення видатків на будівництво деяких будівель і споруд, окремі з яких не введені в експлуатацію понад 10 років.

Крім того, посадовці міської ради на 4,7 млн грн завищили потребу в бюджетних коштах для двох комунальних підприємств, безпідставно додавши до розрахунків витрати на сплату ПДВ і рентабельність" – йдеться у повідомленні.

Також у Пустомитівській ОТГ даремно витратили понад 1,6 млн грн на оплату робіт, виконаних підрядними організаціями, які не передбачені проєктно-кошторисною документацією та договірною ціною. Ще майже 1 млн грн переплачено через завищення підрядниками обсягу та вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт.

"Під час проведення аудиту було встановлено факти неналежного контролю за дотриманням умов укладених договорів оренди землі та несвоєчасно вжитих заходів для стягнення належних до бюджету надходжень, що не дало змоги громаді отримати ще 1,3 млн грн доходів до місцевого бюджету" – наголосили у Держаудитслужбі.

Крім цього, ще майже 10 млн грн до бюджету громада недоотримала через занижені ставки орендної плати за землю та відсутність єдиного підходу до визначення ставок орендної плати за земельні ділянки з однаковим цільовим призначенням.

Також ще 6,8 млн грн Пустомитівська міськрада втратила через зволікання з укладанням договорів оренди та неналежний контроль за наявністю в орендарів правовстановлюючих документів на використання земельних ділянок.

Аудитори зазначили, що Пустомитівська міськрада не використовує можливість отримати міжбюджетні трансферти від інших громад, мешканці яких навчалися чи лікувалися у Пустомитах, що дало б змогу додатково отримати ще 11,4 млн грн доходів до місцевого бюджету.

Матеріали ревізій аудитори передали до ГУ Національної поліції у
Львівській області, а також надіслали до Львівської обласної прокуратури.

Нагадаємо, впродовж січня-квітня цього року на Львівщині аудитори виявили порушення на понад 80 млн грн під час держзакупівель.

Крім цього, до ЄРДР внесли матеріали ревізій Держаудитслужби щодо 9 комунальних підприємств та управлінь Львова, а також двох медичних комунальних закладів Львівської обласної ради, щодо яких триває розслідування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.