Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ВНЗ Львова

Середа, 27 вересня 2023, 15:33

Міносвіти повернуло історію України до переліку обов'язкових предметів для вступу у виші

ВНЗ Львова

Міністерство освіти оголосило умови вступної кампанії 2024 року.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

Під час вступної кампанії 2024 року абітурієнти замість традиційного зовнішнього незалежного оцінювання втретє складатимуть національний мультипредметний тест, який включатиме тестові питання з чотирьох предметів (три обов’язкові та один – на вибір).

"В умовах війни НМТ – це найбільш оптимальний варіант вступних іспитів, який забезпечує рівні умови для кожного вступника, незалежно від місця його перебування.

До переліку обов’язкових предметів додано історію України. Ми чудово розуміємо, що у країні війна, яка вносить свої корективи у можливість вступників готуватися. Саме тому у 2024 році програма тестування з історії України охоплюватиме лише період XVI-ХХІ ст. Адже так, у країні війна, і саме цей історичний період є дуже важливим для формування у молоді цілісного розуміння нашого минулого та його зв’язку із сьогоденням" – заявив Оксен Лісовий.

За його словами, тестування відбуватиметься протягом одного дня із перервою.

"2 предмети по 60 хв, перерва і ще 2 предмети по 60 хв. Це дійсно може бути важко. Але чому так? Бо це дає можливість вступникові з’явитися у пункті тестування лише один раз. Не потрібно двічі витрачати час на дорогу, особливо актуально це для тих, хто змушений їхати до сусіднього населеного пункту" – пояснив Лісовий.

Він додав, що наразі відповідний законопроєкт Міносвіти вже подало у Верховну Раду.

 

Нагадаємо, з 2022 року, коли Верховна Рада спростила ЗНО та скасувала державну атестацію та вступні іспити, абітурієнти складали єдиний тест, який включає тестові питання з трьох предметів. Такий порядок був єдиним для вступу на всі спеціальності.

Додамо, 12 випускників шкіл області отримали 600 балів із цьогорічного мультитесту, за що їх нагородили преміями у 17 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.