Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ВНЗ Львова

Вівторок, 29 березня 2022, 13:11

На ЗНО-2022 абітурієнти здаватимуть єдиний тест з трьох предметів

ВНЗ Львова

У липні відбудеться спрощене ЗНО, яке передбачає здачу єдиного тесту з трьох предметів.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Цьогоріч зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у спрощеній формі. Зокрема, абітурієнти складатимуть єдиний тест, який включатиме тестові питання з трьох предметів. Такий порядок буде єдиним для вступу на всі спеціальності.

"Міністерство освіти і науки запропонувало непоганий механізм зовнішнього незалежного оцінювання. Це будуть тести з трьох предметів: українська мова (20 питань), історія України (20 питань) і математика (20 питань).

З наступного тижня завдання департаменту спільно з Львівським регіональним центром оцінювання якості освіти знайти школи, близько сотні шкіл, в яких діти будуть проходити тести. В нинішніх умовах, як виключення, такий механізм вступу у заклади вищої освіти є, на нашу думку, добрим" – зазначив директор департаменту освіти та науки Львівської ОВА Олег Паска.

За його словами, тестування планують провести у липні, для участі у ньому оголосять реєстрацію. Також у тестуванні зможуть взяти участь учні, які раніше зареєструвалися на проходження ЗНО.

Олег Паска додав, що тестування необхідно пройти тим, хто хоче навчатися на бюджетній формі навчання. Для вступу на платну форму достатньо написати мотиваційного листа.

Остаточний порядок проведення ЗНО має ще затвердити Міністерство освіти та науки України.

Нагадаємо, Верховна Рада на рік спростила ЗНО, скасувала державну атестацію та вступні іспити через бойові дії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.